De werking van het Hart

Het hart staat symbool voor liefde  en is het huis van de  ziel. Een ziel is alle pure liefde  in ons, dat enkel leeft door contact  te maken met de  hogere  macht.

Via de natuur  kan je ook verbinding  maken met  God, omdat deze beiden, moeder en vader van onze ziel zijn. Met natuur wordt hier bedoelt, zonder  ingreep van de buitenwereld. Dit wordt beter  verstaan onder het woord “zuiver”.  Een ziel kan alleen in 100% zuiverheid  leven.  Alle onzuiverheden blokkeren een deel van het ware potentieel van onze ziel.

De ziel is spiritueel, het  hart is menselijk.  Menselijk staat hier voor alles wat we kunnen begrijpen en relativeren. De dag van vandaag is er  al heel wat menselijk geworden. Veel wordt begrepen, veel is gesocialiseerd. Wat niets zegt over hoe zuiver of onzuiver  het is.

De vraag is hoe hoog of  hoe laag wil  jij de lat voor  jezelf  leggen? Niemand kan je namelijk verplichten meer of  minder  bewust te worden of  meer of  minder  te voelen. Jij bepaalt zelf  of  je een meer  menselijk  leven wil leven of een meer spiritueel/gevoelsmatig leven. Voel  je de negatieve  kant van het menselijke  meer doorwegen en verlang je naar  meer intenser, zachter, dan  spreken we  over  een  leven dichter  bij de ziel.

Hoewel  je een vrije  wil en keuze hebt, toch ben je verantwoordelijk voor het hart en het lichaam dat  je in bruikleen  hebt.  En om daar  zorg voor te dragen, eigenlijk is het dus je verantwoordelijkheid om naar  zuiverheid te streven en  je  ziel te verwennen alsook beschermen tegen de harde beperkende energieën van het wereldse leven.

Bij a little Magic gaan we  je daarin trainen.  Een training die  je leert om niets nog als een bezit te zien en alles als een geschenk van God.  Jouw zintuigen zijn niet vanzelfsprekend, jouw lichaam functioneert niet vanzelfsprekend  en elke dag kan er iets het begeven, waardoor elke dag dat dit niet gebeurt een geschenk  op zich is. Elke dag dat  je terug  wakker wordt met een kloppend  hart en nog steeds  in de mogelijkheid om in en uit te ademen, is iets om eindeloos dankbaar voor  te zijn.  Heb je dan ook  nog eens het geluk dat  je dierbaren weer  wakker zijn geworden, dan start  je de  dag met bewustzijn dat met weinig of niets kapot te krijgen is.

De werking van het Hart
Schuiven naar boven