Zuurstof

Rijk is de Zuurstof die onze Ziel weer even leven in blaast, die ons Lichaam regelmatig reanimeert. De Zuurstof die ons red van een robottijdperk waarin alles gezien wordt als gedragsmatige en mentale processen. Een tijdperk dat onze natuurlijke processen wil verdoven met medicatie, we leren de signalen van ons Lichaam zien als slecht en negatief…als ziek zijn, maar wat als ons Lichaam ons via hoofdpijn, maagpijn, vermoeidheid, depressie, enz…. toespreekt? Wat als wij met de medicatie onbewust ons Lichaam het zwijgen opleggen. Wat als het Lichaam de spreekbuis is van onze Ziel.

Wat als onze sensitiviteit en fragiliteit onze persoonlijkheid vorm geeft. En door ons sterker en flinker te tonen, eigenlijk onze ware persoonlijkheid onderdrukken en onszelf zonder zuurstof zetten. Zuurstof geven aan onze kwetsbare identiteit zou ons in de problemen kunnen brengen, men zou ons kunnen afwijzen…. men zou hard kunnen reageren terwijl wij ons in onze fragiliteit begeven….het zou moordend zijn, het zou ons zo een shock bezorgen dat we ons er op voorhand al tegen indekken om dit nooit mogelijk te maken. Ons kwetsbare zelf voor goed op te bergen, ver weg van het gevaar….de vraag is…is het zo simpel? Kan dat wel?

Nee, want onze meest fragiele versie dat is ook het deel van onze identiteit die miskent werd, die niet gezien werd en gehoord werd. Waar geen plaats of ruimte voor was, waar de mensen niet mee konden geconfronteerd worden, want het zou iets spiegelen in hen dat zij ook diep verstopt hebben. Ze vragen jou energetisch dat niet boven te halen en daardoor cijferen wij ons weg.

Wat we echter niet weten is dat God, ons zo graag ziet dat die altijd gaat blijven streven om dat mooie fragiele babytje in ons ten volle te laten bestaan. Er zullen steeds opnieuw hindernissen en moeilijkheden in ons leven komen die ons terug bij de bron brengen, terug in onze diepste gevoelens. Niet om ons te pesten of folteren maar uit Liefde! We worden terug naar het babytje gebracht dat we ooit hebben achtergelaten, waarvan we ooit afstand namen en onszelf en anderen wijsmaakten dat dit geen deel van ons is. Dat wij echt wel “normaal” zijn en echt wel mee kunnen in het leven van alle dag. Wat een harde klanken voor dat babytje…. alsof het babytje niet normaal is en ons in de problemen gaat brengen. Hoe ver kunnen we afdwalen? Hoe kunnen we allemaal ergens in ons leven geloven dat iets moois en kwetsbaars in ons abnormaal en lelijk is? Hoe kunnen we ooit geloven dat dit voor problemen gaat zorgen? Het enige dat voor problemen zorgt is onze weerstand tegen dit babytje en hoe wij onze eigen natuur onbewust en ongewild verloochenen.

We verstikken onszelf door onszelf te verplichten de grenzen over te gaan van ons sensitieve zelf. We verplichten de vis op het land en de vogel onder water. We verplichten de kameel in de noordpool te overleven en de pinguïn in de woestijn.

Zuurstof is die ene ontmoeting of dat ene gesprek dat je lichaam terug tot leven lijkt te wekken. Dat ene moment dat alle tijd en ruimte overstijgt. Die ene plek die zoveel met je doet en waar je terug heel even ongedwongen klein durft te zijn. Dat fijn momentje dat heel even perfect is, zonder over dat woord na te denken, je kan alleen nog voelen en wordt opgetild, je weet niet meer waar je bent en vergeet de omgeving, dan op dat moment spreken we van zuurstof, dan op dat moment leeft onze Ziel weer even en vindt het sensitieve babytje in onszelf weer de veiligheid en geborgenheid dat het verdient. Ik wens het iedereen toe dit vaker te mogen ervaren en een klimaat te creëren rondom hen waarin ze hun sensitieve zelf kunnen zijn, waarvan elk deel mag bestaan.

Zuurstof
Schuiven naar boven